domingo, 18 de octubre de 2015

Bilbao, petita i gran ciutat a la vegada.

Avui visitem Bilbao , Anomenat també ' Botxo ' ( El forat ) . La meva ciutat natal a la que vaig residir fins als 12 anys , ciutat que en els darrers 30 anys a patit una gran transformació arribant a ser una de les ciutats més importants i més visitades d'Espanya.

La industrialització en els segles XIX i XX va fer de la ciutat centre un centre siderúrgic i naval d'aspecte gris, que va começar a canviar ja des dels Anys 80.  En la actualitat amb 347.000 habitants no té res a veure, ara podem comprovar que es una urbe en la qual podem gaudir d'una gastronomia increïble, anar de compres, visitar museus, passejar al costat del Nervión ... etc.

                              

EL CASC ANTIC
És el barri més antic de la ciutat, ple de comerços i bars tradicionals per anar de "poteo" (de copes) i picar alguna cosa. En el es troba la coneguda Catedral de Santiago i les esglésies de San Antón, San Nicolás i Santos Juanes..

                 

LA PLAZA NUEVA
És una plaça on s'ubiquen tavernes, restaurants i comerços. Els diumenges fan un mercat en el qual es poden comprar animals o antiguitats i gaudir de certs espectacles.



EL RIU NERVIÓN
Sense cap dubte un dels majors atractius de la ciutat, la transformació d'aquesta es va realitzar al voltant d'aquest acabalat riu, pel qual, antigament passaven grans vaixells de transport de mercaderies.

                      

EL MUSEU GUGGENHEIM
És el símbol del nou Bilbao, situat en les ribes del riu Nervión, un magnífic museu amb façana de titani, a ell gaudirem de l'art modern i contemporani, gràcies a la construcció d'aquest edifici el turisme va augmentar notablement. Cada any viatgen nombroses turistes per visitar el museu Guggenheim.
 
      

Bilbao és una ciutat molt ben comunicada amb tramvia i metro, a més d'autobusos, trens ... etc.
A l'agost se celebra la Setmana Gran (Aste Nagusia) una de les festes mes importants d'Euzkadi.

Aqui us deixo un documental perquè conegueu millor la ciutat.
Documental Bilbao, Ciutats per al Segle XXI part 1
Documental Bilbao, Ciutats per al Segle XXI part 2
Documental Bilbao, Ciutats per al Segle XXI part 3

No hay comentarios:

Publicar un comentario